duurzaam-warmteterugwinning

Warmteterugwinning bespaart energie

Bij warmteterugwinning wordt er gebruik gemaakt van warmte uit de afvoerlucht of het afvoerwater voor de voorverwarming van ventilatielucht of warmwaterproductie. Door de toepassing van mechanische ventilatie met een warmteterugwin unit kan er veel energie bespaard worden. Ook zorgt het voor meer comfort: van een koude luchtstroom is immers geen sprake meer. Met een douche-wtw wordt het warme afvoerwater slim benut door het te gebruiken voor de verwarming van koud tapwater.

Balansventilatie met wtw

Balansventilatie is een ventilatiesysteem waarbij vervuilde lucht wordt afgevoerd en schone lucht wordt aangevoerd. Zo bent u altijd verzekerd van een gezond klimaat in huis. In combinatie met een wtw-unit is dit ventilatiesysteem ook nog eens zeer energiezuinig. Balansventilatie met warmteterugwinning kent het minste warmteverlies van alle mechanische ventilatiesystemen.

Douche-wtw

Warm wegstromend douchewater blijft met een douche-wtw niet onbenut. De warmte wordt uit het afvalwater gehaald en gebruikt voor de verwarming van koud tapwater. Hierdoor hoeft de cv-ketel dus minder hard te stoken en wordt er zowel het milieu als energie mee bespaard.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van warmteterugwinning voor uw situatie? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs voor een gedegen advies op maat. Ook kunnen wij zorgen voor een perfecte installatie van een warmteterugwinningsysteem.

Maak afspraakTop